News

Press release

23.03.2012

Casio lanserar EXILIM med extrem snabbhet som gör det enklare än någonsin att ta fantastiska bilder.
Snabbaste kameran i EXILIM ZR-serien använder sig av så lite som 0,26 sekunder mellan bilderna. High-Speed Night Shot och Art Shot-funktion ger nya fotografiska möjligheter.

Stockholm, 13. Februari 2012 - Casio Scandinavia A/S och Casio Computer Co, Ltd, presenterade idag nya EXILIM ® digitalkamera EX-ZR20. Den senaste kameran i EXILIM familjen har en 25 mm vidvinkel, 8x optisk zoom och är full av funktioner som gör det lätt att ta roliga och vackra bilder.

År 2011 lanserade Casio EX-ZR15  och EX-ZR200. Kameror som drivs av EXILIM Engine HS vilket möjliggör både höghastighetsfotografering och höghastighetsbildbehandling, paketerat så enkelt att endast ett tryck på avtryckaren räcker för att lyckas. Kamerorna har blivit populära för sin användarvänlighet och sina avancerade funktioner, något som placerar modellerna på en annan nivå än många andra digitala kameror idag.

Precis som de tidigare modellerna erbjuder den nya EX-ZR20 samma enkla användarvänlighet och snabbhet. Den använder sig av så lite som 0,26 sekunders intervall mellan bilderna*, och 0,13 sekunder höghastighet autofokus*. Förutom kamerans eleganta design finns ett brett utbud av smarta fotofunktioner som gör att vem som helst kan ta vackra och roliga bilder.
* Enligt Casios egna mätningar.

EX-ZR20 ger både vackra bilder och videofilm med ett enda tryck, detta tack vare Casios Premium AUTO PRO och Premium Auto Movie. Med Premium AUTO PRO, en modern teknik som fotograferar i auto-läge och dessutom automatiskt kombinerar detta med bilder tagna i höghastighetsfotograferingsläge. Funktionen förbättrar också slutresultatet av bilder tagna under svåra förhållanden såsom motljus, nattscen eller kraftfull zoom. Med Premium Auto Movie anlyserar kameran motivet  och väljer automatiskt de bästa inställningarna för ett lyckat filmresultat.

EX-ZR20 har också enkla funktioner som gör fotograferingen roligare. High-Speed ​​Night Shot sammanfogar bilder tagna i höghastighetsläget och ger ljusare bilder av motivet trots att de ser mörka ut med ögat, detta utan att använda blixt vilket ger en känslighet motsvarande ISO12800. Art Shot erbjuder sju olika effekter för konstnärliga bilder som exempelvis miniatyr, Toy Camera och olika inställningar för svart/vit-fotografering.  

Viktiga funktioner i EX-ZR20

EXILIM Engine HS med höghastighetsfotografering och snabb bildbehandling.
EX-ZR20 är utrustad med processorn EXILIM Engine HS för höghastighetsfotografering och snabb bildbehandling. Förutom en multi-CPU - en dubbel bildbehandlingskrets - är kameran utrustad med en rekonfigurerbar processor som med Casios senaste teknik utnyttjar funktionerna till fullo och ger snabb bildbehandling. Processorn i EX-ZR20 ger en hastighet för autofokus på 0,13 sekunder* och så lite fördröjning som 0,26 sekunder mellan bilderna*. Detta gör att man med EX-ZR20 kan fotografera snabbt och bekymmersfritt från start till färdig bild.
EXILIM Engine HS erbjuder också avancerade funktioner som exempelvis HDR-ART, och gör det även möjligt att ta stillbilder samtidigt som man filmar.
* Enligt Casios egna mätningar.  
Premium Auto PRO-funktionen ger vackra bilder med bara ett tryck.
Premium AUTO PRO innehåller alla funktioner som i Premium Auto, ett läge som automatiskt analyserar  motivet och väljer de bästa inställningarna och utför sedan bildbehandlingen. Premium Auto PRO kan automatiskt kombinera bilder tagna i höghastighetsfotograferingslägen med enastående resultat. På detta sätt kan användaren enkelt ta sofistikerade bilder med ett enda tryck.  Med Premium Auto PRO aktiverar kameran automatiskt avancerade funtioner som HDR för motiv med hög kontrast, High-Speed ​​Night Shot för mörka nattmotiv och High-Speed Anti Shake vid fotografering med kraftfull zoom.
Premium Auto Movie möjliggör perfect Full-HD-video.
Premium Auto Movia analyserar automatiskt motivet och väljer de bästa inställningarna för filmen. Funktionen känner av bland annat människor, nattmotiv, landskap, närbilder, blå himmel och natur.

High-Speed ​​Night Shot ger  ljusare bilder av motiv i svagt ljus.
High-Speed ​​Night Shot sammanfogar bilder tagna i höghastighetsläget och ger ljusare bilder av motivet trots att de ser mörka ut med ögat, detta utan att använda blixt vilket ger en känslighet motsvarande ISO12800. Kameran behandlar bilden och reducerar brus automatiskt.
 
Art Shot ger frihet att skapa konstnärliga bilder.
Art Shot möjliggör sju olika effekter för att skapa fantastiska konstnärliga bilder. Här kan man välja bland motivinställningarna leksakskamera, soft focus, ljus ton, popkonst, sepia, svart/vit och miniatyr effekt. Användare kan ändra nivån på såväl effekter och färger vilket ger bilder som liknar professionella fotografier.

HDR-tekniken ger realistiska bilder.
Med Casios HDR-teknik, trycker man på knappen och kameran tar automatiskt flera bilder med olika exponeringar som sedan kombineras till en enda bild med utökat dynamiskt omfång. På detta sätt blir både ljusa och mörka områden i bilden rätt exponerade och områden av bilden som var helt mörka eller för ljusa återskapas mer realistiskt som de faktiskt uppfattas med blotta ögat.

HDR-ART skapar konstnärliga bilder.
EX-ZR20 är utrustad med Casios HDR-ART funktion som gör att vem som helst skapa riktiga konstnärliga bilder med ett enda tryck. Det fungerar genom att kameran kombinerar en serie bilder tagna med olika exponeringar och därtill utför mycket exakt bildanalys, vilket i sin tur ändrar nivån på kontrast och färgmättnad i olika delar av bilden. Användare kan välja mellan tre olika nivåer för att bäst passa resultaten av sina konstnärliga val. Det helt nya är att HDR-ART kan nu användas på filmning.

Blurred  Background är en ny funktion som ger systemkamerakänsla.
Casio har använt sin höghastighetsteknik som här behandlar bakgrunden i motivet och ger det en suddig effekt och därmed framhäver huvudmotivet. Resultatet blir enastående och ger systemkamerakänsla vid exempelvis porträttbilder. Användare kan välja mellan tre olika nivåer av funktionen Blurred Background.

Wide Shot-funktionen – här får du med allt.
EX-ZR20 kombinerar höghastighetsseriebilder tagna medan du flyttar kameran i ett speciellt mönster för att ge en extrem vidvinkel. Användarna kan välja mellan vidvinkel fotografering på 15 mm eller 19 mm.

Casio Multi Frame SR Zoom bibehåller bildkvaliteten upp till en maximal zoom på 16x.
Objektivet med vidvinkel på 25mm och 8x optisk zoom ger bra bildkvalitet upp till 16x tack vare Casio Multi Frame SR Zoom. Här kombinerar kameran ett antal höghastighetsbilder för att bibehålla den upplösning som behövs för att ge perfekt bildkvalitet.Download Press release:

This press release as PDF-file

Press pictures